Υπόθεση Pizza Fan: Στον ανακριτή ο Αντάρας και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι
Στον ανακριτή οδηγούνται οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Pizza Fan, με 23 συλλήψεις και τη ζημιά για το Δημόσιο να εκτιμάται σε 25 εκατ. ευρώ.
Στον ανακριτή βρίσκονται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φερόμενης απάτης που αφορά την Pizza Fan, καθώς νωρίτερα αποχώρησαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).
Συνολικά έχουν συλληφθεί 23 άτομα, ενώ η δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνει 126 πρόσωπα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και στελέχη που, σύμφωνα με την έρευνα, φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο στην υπό διερεύνηση εγκληματική οργάνωση.
Οι ρόλοι των στελεχών που βρίσκονται στο επίκεντρο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κομβικό ρόλο φέρεται να είχε ο διευθυντής λειτουργίας των επιχειρήσεων, ο οποίος φέρεται να συντόνιζε τη λειτουργία του «κεράσματος». Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται επίσης ο διευθυντής πληροφοριακών συστημάτων, που ήταν παράλληλα διαχειριστής του συστήματος το οποίο χρησιμοποιούσαν οι πιτσαρίες.
Η εταιρεία «Φανάτικς Πίτσα ΕΠΕ» διαθέτει περισσότερα από 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες.
Ζημιά 25 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο
Η εταιρεία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο έρευνας του ελληνικού FBI για υπόθεση μη απόδοσης ΦΠΑ. Η ζημιά για το Δημόσιο εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα από το 2022 έως σήμερα.
Την ίδια ώρα, ερωτήματα παραμένουν για την επόμενη ημέρα των περίπου 2.500 εργαζομένων στα καταστήματα της Pizza Fan.